dimarts, 22 de desembre del 2015

PROJECTE FINALITZAT!


Ja hem acabat el projecte "Al sa Blanca Dona amb bicicleta" i heu aconseguit tot allò que us havíeu proposat, que bé!

Us deix aquí la carta que heu lliurat i llegit al batlle d'Eivissa i alguna fotografia.

Si voleu veure més instantànies aneu al bloc del projecte!


PROPOSTA  DE MILLORA DE LA MOBILITAT PER ARRIBAR AL
SA BLANCA DONA

Bon dia Rafel,

Som els alumnes de 1r B de l'institut IES sa Blanca Dona.

Ara te l'explicarem. El nostre projecte tracta dels problemes que tenim per arribar a l'institut des de ca nostra en bicicleta o caminant. Quasi tots hem d'agafar el cotxe o l'autobús per arribar a l'institut pels problemes que tenim com per exemple: no hi ha cap carril bici, el trànsit, no hi ha prou voreres o són molt estretes...

El que ens agradaria aconseguir amb aquest projecte és que hi hagi solucions per aquestos problemes i així que la gent no tengui por a sortir amb la bicicleta o caminant, que contaminem menys, que ens posem en moviment perquè, per exemple, a la nostra edat, que és una edat complicada, estem jugant amb videojocs, amb el móbil, la tele i no volem perdre la il·lusió i les ganes de fer més activitats i per tant, com cada vegada ens moven menys, la nostra salut es veu resentida.

QUÈ ÉS EL PROJECTE?

El projecte és una iniciativa que hem pres perquè la gent comenci a anar amb bicicleta en compte d'a anar sempre amb cotxe, perquè el món no és contamini tant i els boixos puguin sortir al carrer a jugar sense tenir por de que vinguin cotxes.

Pensem que és possible canviar el món, i nosaltres hi volem contribuir.

BREU HISTÒRIA

Vàrem començar fent grups per municipis, i vàrem veure que teníem uns problemes en comú com els embussaments, la manca de seguretat per arribar, les distàncies llargues per arribar caminant, la coincidència d'hora per entrar a l'institut amb el tancament de les discoteques...

Després, vàrem fer uns grups, per interessos, i per solucionar els problemes. Vàrem anar més enllà i vàrem trucar a la policia,a  seguretat viària, a la Cicloteca (que varen venir a fer-nos una xarrada i als quals estem molt agraïts) i a empresess d' autobusos que també ens van atendre. Vàrem extreure conclusions de la informació que vàrem recollir i vàrem mirar que feia falta per solucionar aquells problemes.


QUÈ HEM TREBALLAT?  

Hem treballat la manera de fer perquè a Eivissa la gent vagi més amb bicicleta. Hem localitzat els problemes que hi havia i hem intentat solucionar-los. També hem treballat el clima d' Eivissa, la petjada ecològica, la seguretat viària, els itineraris, la ciutat ciclista...


PROPOSTES:

Volem que hi hagi més carrils bici, més voreres, més aparcaments de bicicletes, no tantes rotondes si no són necessàries i més policia que ajudi perquè puguem gaudir de la nostra illa i venir a aprendre al sa Blanca Dona amb total seguretat, volem un món millor i sabem que és possible.

CONCLUSIÓ:
 
Volem la teva ajuda per poder fer aquest projecte realitat amb la idea de millorar el medi ambient,  la mobilitat a Eivissa i en concret a Vila i,  de pas, la nostra salut.

No volem que sigui com quan no hi havia cotxes, perquè són necesaris per recórrer grans distàncies, però volem que els boixos tornin a sortir amb bicicleta en compte de quedar-se a casa jugant a videojocs i més gent caminant i jugant pel carrer.

Signat,


La classe de 1r B de l'IES sa Blanca Dona


Eivissa, 21 de desembre de 2015








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada